Хрупкава сьомга със салата Зучини

Като за първа рецепта за 2017 искаме да споделим с Вас едно интересно и свежо попадение, което включва разнообразие от зеленчуци и разбира се, риба!

Хрупкава сьомга със салата Зучини

За приготвянето на този деликатес ще са Ви необходими приблизително 15 минути приготовления и 10 минути готвене.

Печена сьомга със салата Зучини

Необходими съставки

2 връзки аспержи, почистени и разрязани на две

3 тиквички, почистени и обелени

½ чаша свежи листа от мента

½ чаша свежи листа от кориандър

1 червена люта чушка, тънко нарязана

4 филета от сьомга (всяко по 150гр)

1 ½ с.л. соев сос

1 ½ с.л. мирин

1 чаена лъжичка ситно настърган, пресен джинджифил

½ чаена лъжица сусамово масло

Начин на приготвяне

Поставете аспержите в тенджера с вряща вода, докато омекнат. Отцедете. Полейте със свежа студена вода. Поставете аспержите, тиквичките, ментата, кориандъра и лютия червен пипер в голяма купа. Внимателно разбъркайте.
Междувременно, загрейте голям незалепващ тиган на силен огън. Напръскайте със спрей с масло. Поставете сьомгата с кожата надолу и оставете да се готви в продължение на 2-3 минути.

Смесете соев сос, мирин, джинджифил и сусамово масло в малка купа. Разделете салатата в отделни чинии. Поръсете с дресинг.

Тази лесна, бърза и достъпна рецепта предоставена от Fish Fast Food Рибу Рибу няма да ви затрудни, но пък ще донесе разнообразие на масата!

Бон Aпети!