За всички влюбени!

Февруари е месецът на любовта и виното! На четиринадесетия ден от този месец празнуваме Свети Валентин, денят, който всички асоциираме с червени рози, шоколадови бонбони, плюшени сърца и много вино! Този празник носи своята история, датираща от 270 сл. Хр.

Според някои, името на този празник идва от името на епископ Валентин, който има основна роля в добре познатия ни четиринадесети Февруари – Свети Валентин. Епископ Валентин е живял в Римската империя по времето, когато Клавдий II е бил на власт. По това време, императорът е смятал, че мъжете, които не са били женени, са били най-подходящите и добри войници. За да има възможност империята да събере повече силни войници, Клавдий II е обявил закон, който забранява на младите мъже да сключват брак.

Епископ Валентин проявил милосърдие към младите мъже, които са намерили своята половинка или мечтали за женитба, но са били възпирани от закона. Валентин станал защитник на влюбените и провеждал бракосъчетания тайно, извън погледа на императора. Дейността на епископа се разпространила толкова, че той бил разкрит и впоследствие, вкаран в затвора. Дори там, той не отстъпвал и не предавал любовта, отказвал да се откаже от провеждането на церемониите по сключване на брак и бил наказан от император Клавдий II с екзекуция.

Днес, ние честваме силата на любовта на 14ти февруари и използваме този ден за да изразим нашата обич. Избираме най-различни подаръци за нашите половинки, приготвяме им изненади и вечеряме на свещи със специално избрано вино.
А сега, за всички влюбени, не само в рибата, от Fish Fast Food Рибу Рибу искаме да споделим с Вас няколко интересни начина да изненадате Вашата половинка с вечеря от морски дарове. Не забравяйте да обърнете внимание на аранжировката на масата – добавете няколко свещи, купете червени салфетки, декорирайте чашите за вино!

Коктейл от скариди

Коктейл от скариди - Fish Fast Food Рибу Рибу

Това предложение е перфектно за предястие, добре комбинирано с бяло вино.

Необходими продукти: зехтин, ½ глава чесън, 8 необелени, големи, сурови скариди, лют червен пипер, ¼ салата Айсберг, ¼ краставица, 1-2 домата, свежа мента, 50г белени малки скариди, 1 лимон

За сос: ½ лимон, 1 капачка бренди, 1 щипка лют пипер, 1 лъжица кетчуп, 4 лъжици майонеза

Загрейте зехтин на силен огън и добавете чесън, щипка лют, червен пипер и големи скариди. Загрейте скаридите за 3-4 минути. Отстранете от огъня.

За соса, смесете лимоновия сок, ситно нарязаните домати и добавете листа от мента с останалите продукти за сос. Поставете на дъното на чашите или купите, които сте избрали за коктейла.

Добавете белените скариди, отново малко сос, можете да поръсите и с кресон. За да разчупите визията на Вашия коктейл, можете да поставите няколко скариди да висят от върха на чашата или купата. Поднесете с резенчета лимон.

Подправен лаврак с карамелизиран копър

Необходими продукти: 3 стръкчета копър, 40г масло, зехтин, 2 почистени лаврака, 1 скилидка чесън, 1 прясна, люта, червена чушка, 1 лимон

Нарежете копъра. Поставете маслото и капка зехтин на слаб огън и прибавете копъра. Оставете на огън за около 40 минути, до добиването на златист цвят. Загрейте фурната на 180 градуса. Обелете чесъна и нарежете на ситни парченца. Същото направете с лютата чушка и втрийте в месото на рибата. Овкусете с морска сол и черен пипер, нарежете лимона на кръгчета и поставете по две-три парченца в рибата. Оставете да се пече за 20 минути. Сервирайте с карамелизирания копър.

Пожелаваме Ви незабравимо прекарване на този прекрасен празник!

Резюме
За всички влюбени!
Заглавие
За всички влюбени!
Описание
Рецепти за приготвяне на вкусни морски дарове за празника на влюбените - 14-ти февруари. Впечатлете Вашата половинка с невероятно приготвени морски дарове.
Автор
Публикувал
Рибу Рибу
Лого