Медальон от хек

Медальон от хек

Начин на приготвяне:

На фурна

Поставете 3 шайби лимон на дъното на тава и ги залейте с вино, за да ги покрие.

Предварително размразените и осолените медальони полейте с малко зехтин и поръсете със свежи билки (копър, магданоз, маточина и лющян) по Ваше желание.

Печете за 10 минути на предварително загрята фурна на 180°C отдолу и отгоре с вентилатор.

На скара

Поставете медальоните на средно загрята скара и печете 4 минути от всяка страна. За максимална сочност, оставете рибата да си почине 3 минути преди консумация.

На тиган

Поставете замразените рибни медальони в тиган с предварително загрята мазнина на максимална мощност. След поставяне в тигана, намалете мощността до половина и пържете за около 4 минути от всяка страна.

Добър апетит!