Млади таланти превземат кухнята на Рибу Рибу

За да закрие летния сезон на Морска Гара, Рибу Рибу покани двама от най-талантливите млади готвачи на Варна, които смело реализират мечтите си в кулинарството.

Заедно с шеф Иво Жечев те приготвяха своите рибни вкусотии на уникалната система за готвене на барбекю – Big Green Egg.

Специално за събитието шеф Иво Жечев създаде бургер от дива сьомга с мисо сос и хрупкава прясна саликорния – истински кулинарен шедьовър, който балансира перфектно всички вкусове.

Младите таланти приготвиха два уникални вида такоси – скариди с пушен бекон и риба тон сашими с гуакамоле и манго.

За любителите на street food-a това беше едно разтапящо сетивата преживяване, където те успяха да се потопят в апетитната атмосфера и да станат свидетели на едно истинско кулинарното шоу, разиграно от двамата младежи.

На събитието също присъстваше и craft бирата Evoè, която разхлаждаше последния летен ден.

А сега се запознайте с постиженията на двамата млади готвачи

Ваня Найденова

Ваня е носителка на приза “Най-добър млад готвач 2015” на България. Също така е успяла да стигне до втори кръг на кулинарното предване Master Chef и да грабне първо място на състезанието “Най-добър млад сладкар” през 2014 във Варна. Има още многобройни награди и многократно е участвала в гала вечери и кетъринг събития. Номинирана е от списание Бакхус за “Млад готвач” през 2014.

 

Кристиян Пашов

Кристиян е участвал в състезанието “Стани Unichef’, организирано от Unilever Food Solution тази година и носи победи от Национална Кулинарна Купа България 2017.

До следващото лято!