Консумацията на риба в България

Всеизвестен факт е, че консумацията на риба е препоръчителна и полезна за човешкия организъм. Рибата е носител на ценни вещества, които са необходими за нормалното функциониране на телата ни. Как, обаче, изглеждат нивата на консумация на риба в световно ниво и къде се позиционира България?

Консумация на риба - Доставка на храна от Fish Fast Food Рибу Рибу

В световен мащаб, консумацията на рибни хранителни продукти се равнява на 18,6 кг на човек годишно. Сред Европейския съюз, количеството е още по-голямо, с 23,3 кг на човек годишно. Из ширините на България нещата изглеждат по-различно. Проучвания показват, че в България годишната консумация на година, на човек, е 5,4 кг в сравнение с 61,6 кг консумация в Португалия.

Само през 2006 година, потреблението на риба в България е била 4 кг на човек. Наблюдава се осезаемо покачване на количеството консумирани рибни продукти, но страната ни все още остава една от тези с най-ниска консумация на риба. Тенденциите за здравословно хранене и повече внимание към хранителната диета и веществата, които си набавяме, увеличава постепенно интереса към тези ценни рибни продукти!

Консумация на риба в България - Fish Fast Food Рибу Рибу

Ние, от Fish Fast Food Ribu Ribu имаме за цел да допринесем към увеличаване на консумацията на риба, като незаменима част от хранителния режим на всеки човек. В случай, че ежедневието Ви е забързано и нямате време да приготвите рибен обяд или вечеря, или просто не се наслаждавате на процеса на готвене, ние можем да бъдем от полза. Минете през Ribu Ribu и набавете дневната си доза риба!

Резюме
Консумацията на риба в България
Заглавие
Консумацията на риба в България
Описание
Полезна статистика относно нивата на консумация на риба в България. Разберете за тенденциите за здравословно хранене и полезни диети с рибни продукти.
Автор
Публикувал
Рибу Рибу
Лого