За всички привърженици на морската храна

Попаднахме на вълнуващ списък от няколко интересни дестинации за любителите на морската храна, които искаме да споделим с вас! В тази статия ще ви представим накратко пет държави, подходящи за феновете на рибните продукти и морските деликатеси! За тези, които плануват пролетно или лятно пътешествие или тези, които се вдъхновяват от нови места – тук ще откриете няколко предложения, които ще си струва да разгледате в повече детайли!

По света има 153 държави, които са разположени на крайбрежна линия и следователно са дом на култури, които включват разнообразие от морски деликатеси в диетата си. Докъде да изберете да пътувате, ако сте силно заинтригувани от морските кухни? Ето няколко опции:

1. Шри Ланка

Известна като перлата на Индийския океан, Шри Ланка е остров, намиращ се на юг от Индия. Заради локацията на този остров, местните често хващат интересни и висококачествени същества от водите, които ги заобикалят. Малкият град Негомбо, разположен на север от столицата Коломбо, е известен с древното си рибарско пристанище. За любителите на рибата е истинско удоволствие да се разходят из местния рибен пазар, където могат да се открият разнообразие от свежи риби.

2. Малайзия

Състоящ се от континентален полуостров и два региона на остров Борнео, морските дарове играят основна роля в малайзийската кухня. Известният нощен пазар в Кота Кинабалу е повод за възхищение не само от туристи. Там можете да откриете едни от най-атрактивните морски дарове, които бихте могли да видите по света. Най-вълнуващата част е, че можете да се насладите на кокетни сергии, които сервират пресни, мариновани, приготвени на скара и готови за консумация продукти.

Континентална Малайзия и Куала Лумпур също предлагат страхотна селекция от морски дарове, комплектовани в изискани, готови ястия.

3. Чили

Въпреки, че морските деликатеси в този район са известни със своите скъпи цени, ако имате път към Чили си заслужава да се отдадете на морските им деликатеси. Едно от забележителните места, които си струва да посетите с такава цел е крайбрежното пристанище Валпарайсо – град, заслужил много похвали за своите морски дарове!

4. Танзания

Една от топ дестинациите за набавяне на морски храни в Танзания е рибният пазар Дар Ес Салам. Всяка сутрин, преди изгрев слънце, рибарски лодки се прибират на пазара, където хиляди собственици на фирми и физически лица отиват да се наддават за най-добрите морски дарове. Всички продукти са свежи и съблазнителни!
Островът Занзибар е също локация, където морските дарове никога не липсват.

5. Япония

Токийският централен пазар за продажба на едро, още известен като Цукиджи, е най-големият пазар за продажба на риба и морски деликатеси в света! На този пазар могат да се открият почти всички продукти, които водите ни предоставят. Морската храна не е просто нещо, което да опитате в Япония. То е силно вкоренено в културата и формата на изкуство на Япония.

Това са само малка част от страните, които са популярни с разнообразието си от морски деликатеси. Нека не забравяме, че и у нас рибните продукти са в наличност и си струва да екпериментираме с нови комбинации и рецепти, за да разнообразим успешно хранителното си меню.

Резюме
За всички привърженици на морската храна
Заглавие
За всички привърженици на морската храна
Описание
За всички привърженици на морската кухня сме подготвили интересен списък с държави подходящи за любителите на рибните продукти и морските деликатеси.
Автор
Публикувал
Ribu Ribu
Лого