Изборът на вино към рибното ястие

Намислили сте да приготвите вкусна вечеря с морски деликатеси и рибни продукти?

Намерили сте най-вкусните рецепти, запретвате ръкави, но в последния момент си спомняте, че нещо е останало недовършено.

Какво вино ще изберете да сервирате с рибното ястие като прекрасен финал?

Избор на вино от рибно заведение Рибу Рибу

Партнирането на вино с морски дарове не е никак сложна задача. Препоръката е да мислите от гледна точка на тегло и субстанция – деликатните, сурови риби си подхождат най-добре с еднакво деликатни и леки бели вина. По същия начин, парче печена риба меч си отива много добре с по-наситено и тежко бяло вино (а в зависимост от това как се сервира тази риба, може да бъде по-подходяща и за червено вино).

Черупчестите морски деликатеси са склонни да изискват леки бели вина. Пример за изключително добра комбинация за тези морски храни е сладкото, бяло вино Vouvray, произлизащо от Франция, и по- конкретно, долината на Лоара. Подходящи са и пенливите вина, подобни на шампанското. Ако ястието е пикантно, помислете за вино, отличаващо се с лека сладост, като сух Елзаски Гевюрцтраминер. Ако това не съвпадне с Вашия вкус, помислете за Грюнер Велтлинер от Австрия, гордостта на винарството на тази страна. Това вино се описва предимно с отличаващия се аромат и пикантност. Също като Совиньон Блан, то е достатъчно гъвкаво, за да влезе в комбина с почти всичко.

Бяла риба в сос с маслена основа е добра възможност да се пие бяло бургундско, произведено от Шардоне. Има много големи производители на това вино и е лесно достъпно за всеки. Ако сосът се отличава с по-цитрусов аромат, можете да пробвате едно от любимите вина на Испания за морски дарове, а именно Албариньо – бяло, цитрусово вино, произлизащо от Галисия.

Вино от доставка на храна от Fish Fast Food Рибу Рибу

Средноплътните риби, като пъстървата, могат да се сервират с леко сладникави бели вина. Изключителен пример е немският Ризлинг. Това вино е сред най-впечатляващите в Германия, където се произвеждат множество разнообразия на Ризлинга. Характерен за този сорт вино е загадъчният аромат на зелена ябълка.

Мазната риба, като скумрия, е най-често на кръстопът между бяло и червено вино, в зависимост от това как е приготвена. Каперси и лимони, например, биха я изпратили обратно към оживеното, светло и плътно гръцко вино Москофилеро. От друга страна, гъбен сос към рибното ястие привиква Пино Ноар в цялостната картина на завършеност. Специалисти съветват да се изпробват тези, които се отличават с аромат на череша и ягода.

Подходящо вино за рибно ястие от доставка на храна от Fish Fast Food Рибу Рибу

Сьомга също е неуспоримо добра партия с Пино Ноар, докато ярко червенната риба Ахия тон е толкова плътна, че тя може да се сервира дори с червено вино, като Мерло.

Разбира се, ако не можете да откриете препоръчаните вина, които ние от рибно заведение Рибу Рибу споделихме с Вас, експериментирайте и с алтернативни решения с подобни аромати. Ако не можете да изберете само едно от тези предложения или на масата има прекалено разнообразие от морски храни, винаги можете да се приготвите с бутилка хубаво шампанско, което със сигурност ще се комбинира добре с почти всеки вид храна!

Резюме
Изборът на вино към рибното ястие
Заглавие
Изборът на вино към рибното ястие
Описание
Полезни съвети за това какво вино да изберете за Вашето рибно ястие. Страхотни комбинации представени от доставка на храна от Fish Fast Food Рибу Рибу.
Автор
Публикувал
Рибу Рибу
Лого